Byli jsme na puťáku!

Jako každý rok, i s letošními prázdninami přišel čas na náš letní tábor. Letos jsme se ale rozhodli ho udělat v trochu jiném stylu, a to vydat se na „puťák”.

Zkrátka chodit po vlastních s našimi batohy a pohybovat se z jednoho místa na jiné místo. A tak jsme si zabalili jen ty nejnutnější věci, vzali krosny na ramena a statečně vyrazili. Vydali jsme se po stopách českého spisovatele K. H. Máchy Kokořínskem.

Vydali jsme se po stopách českého spisovatele K. H. Máchy Kokořínskem.

a musíme teda říct, že si vybíral cestu dost do kopce …

Naší první zastávkou bylo město Mělník. Tam jsme nakoupili zásoby jídla na celý týden a večer si dokonce i zatančili v doprovodu skvělého swingového koncertu, který se konal na místním náměstí.

Následující ráno bylo začátkem naší celotáborové hry na jaké jiné téma, než knihy. Pája nám přečetla úryvek z knihy a my hádali autora či autorku a název knihy. To jsme opakovali každý další den. Různorodost úryvků nelze popřít, jelikož ve spojitosti s úryvkem jsme museli plnit také různé denní „výzvy”. Ať už uvařit něco k snědku z přírodních surovin, vyrobit hračku z přírodnin nebo píšťalku z mrkve, lehnout na zem se vším všudy kdykoliv se řekne BOMBA, či vymyslet příběh ze slov, které začínají pouze jedním písmenem. Fantazii a kreativitě se meze nekladou. A jak nám cesta hned rychleji utekla.

Za ty dny jsme stačili shlédnout hrad Kokořín a také Housku, kde nás velmi zaujala výstava pohyblivého pekla. A jako poslední zastávkou nás přivítalo Máchovo jezero.

Mňam.. špekáček

Jako slanou tečku konce tábora jsme si vychutnali špekáčky a brambory nad ohněm. Samozřejmě nechyběla ani pořádná dávka her a hudby. Je ráno. Teď už jen nasednout na vlak směrem Šluknov a hurá domů!

Myslím si, že všichni odjíždíme s dobrým pocitem. Opět jsme o trochu překonali sami sebe, užili si spoustu zábavy a poznali kousek naší krásné země. Za organizaci celého tábora, věnování své dovolené a především velkou trpělivost si určitě zaslouží poděkování naši obětaví vedoucí, a to sice Pája, Maruška a Martin.

https://skautiseveran.rajce.idnes.cz/Putak

Monča (Gurmán)

Uložit odkaz do záložek.